Like

Ako ne vodite primjerom, niste vođa

Ništa ne umanjuje vaš autoritet u poslovnom svijetu više nego kad ne živite vrijednosti koje promovirate.

Dogodilo vam se da vaši zaposlenici ili članovi tima ne poštuju vaše granice? A poštujete li ih vi? Ako od drugih očekujete ono što ni sami niste spremni dati, vaš liderski potencijal gubi na vrijednosti.  Kao i djeca koja pri odrastanju modeliraju roditelje, tako i vaši zaposlenici  teže slijediti vaš primjer. Ako ste nezadovoljni funkcioniranjem svog tima, zapitajte se, demonstrirate li vi vrijednosti i postupke koje od njih očekujete da usvoje. Najbolje se vodi primjerom.

Kakav dojam ostavljate?

Iznimno talentirani zaposlenici koji su izvrsni u svojim poslovima, nerijetko u odnosima s drugima nailaze na zid. To nema nikakve veze s njihovim poslovnim vještinama, a itekakve veze s načinom na koji ih drugi doživljavaju. Ako u njima zaposlenici nisu uočili primjer koji vrijedi slijediti, jednako će i poštovanje prema njima biti manje. Npr. iznimno marljivi zaposlenik koji ostaje prekovremeno, u očima drugih može ostaviti dojam da ne cijeni sebe i svoje vrijeme sto ga ni oni neće poštovati te ni u kojem slučaju neće htjeti usvojiti takvo ponašanje i živjeti po njegovom primjeru.

Tko određuje što je dobar i loš primjer?

Kao što djeca uče prema sustavu nagrade i kazni tako i vaši zaposlenici promatraju vaše postupke koliko su nagrađeni, a koliko “kažnjeni” te samim time odlučuju hoće li ih usvojiti ili ne. Ako ne postavljate granice prema menadžmentu i stalno ste dostupni, a vaši zaposlenici uočavaju da vas time u tvrtci manje cijene, oni neće slijediti vaš primjer i njemu će se uvijek suprotstavljati. Vi ćete onda misliti da vodite dobrim primjerom i neće vam biti jasno zašto zalaganja zaposlenika izostaju, a u suštini oni su u procjeni kako okolina na vas reagira, donijeli odluku da je vaš primjer – loš primjer čijim stopama ne žele krenuti.

Inspirirajte na akciju

Istinski vođa ne treba drugima naređivati i strogo određivati zaduženja, on svojim primjerom i pristupom timu treba inspirirati članove tima da oni sami požele preuzeti zadatke i odgovornosti. Ako želite biti vođa kojeg vrijedi slijediti,  nemojte samo razmišljati o tome što govorite već ponajviše razmišljajte o onome što radite. Dajete li svojim primjerom inspiraciju drugima da i oni vide sebe kao uspješnog lidera? Omogućavate li im putokaz kako mogu postati bolja, usavršenija verzija sebe?

Zapitajte sebe za svaki svoj postupak, je li on u skladu s postupcima lidera kojeg biste bi voljeli slijediti. Ne pristajte na kompromise jer svaki kompromis će vas koštati ugleda u očima vaših zaposlenika.