Like

Svojim odlukama ne možete usrećiti druge, ali možete sebe

Živjeti život po pravilima okoline, u nadi da dobijemo odobrenje, ljubav i poštovanje ili barem da se ne zamjeremo drugima je nepogrješiv recept za neuspjeh.

Potreba za pripadanjem je jedna od najsnažnijih potreba svakog čovjeka. Ne postoji čovjek koji svojim postupcima barem jednom u životu nije pokušavao zadobiti ljubav, pažnju i odobravanje svojih najdražih. Ne trebate se toga sramiti, ali trebate se zapitati: gdje ste tu vi? Koliko god sebe stavljali na posljednje mjesto, nikad nećete svojim odlukama moći udovoljiti svima. Uvijek će netko imati “bolje planove” za vas i pokušavati vas uklopiti u neku njihovu sliku o vama i što biste vi prema njoj trebali biti i raditi. Ako već ne možete udovoljiti svima, zašto ne biste udovoljili sebi?

Poštovanje od drugih dobit ćete samo ako poštujete sami sebe

Samo oni koji poštuju sebe znaju postaviti jasne granice između sebičnosti i vlastite sreće. Posve je u redu htjeti biti dio obitelji, prijatelja i sredine, ali ne po cijenu svoje sreće i osobnog razvoja. Kada jasno postavite granice, one se možda mnogima neće svidjeti, ali to ne znači da ih neće poštovati. Čak štoviše, i vas će poštovati više jer ih imate. Znači da čuvate sebe jer ste vrijedni i svoju sreću stavljate na prvo mjesto. Drugi će se odnositi prema vama onako kako se vi odnosite prema sebi. Ako vama vaša sreća i uspjeh nisu važni, zašto bi bili važni drugima?

Što vi želite? 

Kada bi sva buka okoline oko vas utihnula, što bi vaš unutarnji glas rekao: što vi želite? Koja je promjena u vašem životu o kojoj svakodnevno sanjarite, a ipak stalno pronalazite razloge za odgodu njenog ispunjenja? Zašto ne biste si dozvolili 20 sekundi hrabrosti i donijeli odluku koja će vama donijeti sreću. Jedna odluka samo za vas. Bez obzira što bilo tko o njoj rekao. Zvuči hrabro zabavno, zar ne? Vrijeme je da takav počne biti vaš život – nevjerojatan i hrabro zabavan.

Što je za vas sreća? 

Molimo vas, probajte u toj definiciji ne spominjati druge ljude. Znamo koliko su vam važni prijatelji i obitelj, ali ova definicija je samo vaša. Pogledajte se u zrcalo i kao najboljeg prijatelja se upitajte “Što bi tebe danas učinilo sretnom? Što bi ovu 2018. za tebe učinilo nevjerojatnom?” Zapišite svoje odgovore i krenite živjeti život svojih snova, dan za danom, godinu za godinom. Brinite se o sebi jer s vama ćete zagarantirano provesti ostatak svog života i vrijeme je da ta veza bude najsretnija u vašem životu. Ne možete usrećiti druge ljude, ali možete sebe.

Sretni vam blagdani i odvažne vam Novogodišnje odluke!