2

Lifestyle branding

Specijalizirani smo za lifestyle branding – posebnu vrstu brendiranja koja posebnim pristupom brand komunikaciji teži utjeloviti interese, stavove i mišljenja skupine ili kulture.

Ako vam sama definicija zvuči apstraktno, sjetite se brendova poput Applea, Starbucksa i Harley Davidsona. Što im je zajedničko? Oni nisu samo brandovi koji predstavljaju proizvode, oni predstavljaju cijeli životni stil.

Njihovi kupci putem njih izražavaju svoje vrijednosti i definiraju svoju osobnost.

Područje lifestyle brandinga temelji se na detaljnom istraživanju faktora koji utječu na kupnju poput društvenog statusa, osjećaja vlastite vrijednosti i emotivnih težnji kupca.

Cilj lifestyle brandinga je da pripadnik ciljne skupine na temelju brand komunikacije zaključi da upravo taj brand savršeno odgovara njegovom životnom stilu.

Kako postati snažan lifestyle brand?

 1. Slušajte – pametni brendovi stalno osluškuju tržište i svoje kupce, prate njihove interese i obraćaju im se putem influencera koje oni cijene. Ono što ih čini drugačijim je što teže inspiriranju i motiviranju ljudi čime potiču kupnju temeljenu na emocijama jer njihove promotivne poruke definiraju ili podržavaju način života kupca.
 2. Fokusirajte se – pametni brendovi imaju snažnu viziju i fokus kojeg zatim prenose jasno svojim kupcima.  Brand mora kupcima biti:

  *osoban –
  korištenjem prikupljenih podataka, brend može personalizirati svoj sadržaj. Zbog toga podatke treba prikupljati i online i offline, točnije, gdje god se kupac susreće s vašim brendom.*iskustven –

  stalno je potrebno nuditi nova iskustva brenda, ovisno o kategoriji proizvoda. Kupcima je važno osjetiti brend i njegovu osobnost, a to najbolje se postiže putem iskustvenih promotivnih aktivnosti

  *utemeljen u zajednici –
  kroz svakodnevnu komunikaciju teži umrežavanju, a ne isključivo prodaji. Stvara strastvenu mrežu zadovoljnih kupaca i influencera te na taj način ostvaruje prodaju.*besprijekornog imidža – imidž je sve, a ogleda se u svakom kutku vašeg brenda – od web stranice do offline trgovine ili razgovora kupca s trgovcem. Učinite da vaš brend bude sastavni dio života kupca, a ne funkcionalno i zamjenjivo mjesto za kupnju.

Za više detalja javite nam se na info@shhhefica.com