1

Inspiracija: Ana-Marija Đurđic

Ana-Marija Đurđic je voditeljica Consumer Electronics Retail Marketinga za Adria regiju u Samsungu, a bila je panelistica na nedavno održanoj konferenciji The Art of Feminine Leadership gdje je svojim bogatim životnim i poslovnim iskustvom poslala inspirativne poruke za sve mlade željne uspjeha.

           1. Tko je Ana-Marija privatno,a tko poslovno?

Privatno sam osoba koja voli provoditi vrijeme sa svojom obitelji, koja voli sport, ples, dizajn, boravak u prirodi, putovanja i različite kulture. Bez sumnje moja obitelj me ispunjava svakodnevno. U tim ulogama sam opuštena, otvorena i kada zatreba, djetinjasta. Uz obitelj , prijatelji imaju značajnu ulogu u mojem život. Iznimno ih cijenim svakog pojedinačno jer svojom različitošću, posebnosti i privrženosti su moji mentori, korektivan faktor i podrška u svakom pogledu. U poslovnom svijetu sam orijentirana k cilju i uspjehu, uživam u suradnji s drugima i radu na izazovnim projektima.  Vjerujem da radeći s kolegama, bez obzira na njihovu poziciju ili godine iskustva, mogu učiti i rasti jer svaki pojedinac posjeduje znanje i iskustvo koji nas mogu nečemu poučiti – samo treba slušati i razumjeti. Dodatno zadovoljstvo predstavlja mi rad na različitim tržištima i u različitim djelatnostima.

           2. U poslovni svijet ušli ste još kao studentica. Možete li nam ukratko opisati svoj razvoj?

Tijekom studija radila sam kao hostesa/promotorica što me dovelo do administrativnog posla u uredu. Nedugo potom zaposlena sam na juniorskoj poziciji i tu je krenulo. U to vrijeme dosta mojih prijatelja nije moglo naći posao i često sam slušala kako je nemoguće doći do posla “bez veze” tj. nepotizma. Neću nikada zaboraviti dan kada me moja šefica pozvala u ured, rekla mi da sam dobila ugovor na neodređeno i počastila šampanjcem. Njezine emocije bile su ravnopravne mojoj sreći – i to je ono što razlikuje žene liderice. Nisam radila za plaću – radila sam za znanje i mentoriranje. Kroz cijelu karijeru nailazila sam na kvalitetne kolegice/šefice bez kojih moj put ne bi bio bogat. Zahvalna sam na njihovoj podršci i mudrosti. Danas vidim koliko je teško biti mentor mladoj osobi te dozirati informacije i delegirati zadatke koji ih neće izbaciti s puta (ni preteško niti prelagano) kako bi ostali motivirani te savjetovati ono što će odgovorati poslu i osobnosti. Više cijenim sve one trenutke koje su provele sa mnom učeći me poslu/komunikaciji/taktiziranju.

           3. Što je pokretalo Vašu karijeru? Pamtite li neke prekretnice? 

Pored kvalitetnih mentora,  moja volja, upornost, znanje i ambicija bili  su drugi kotač koji je vozio bicikl moje karijere. Imala sam dvije “prekretnice” u karijeri. Prva prekretnica bila je kada sam postala rukovoditelj. U tom periodu sam bila dovoljno sazrela da sama sebi priznam da želim napredovati u svojoj karijeri i da želim postati rukovoditelj. Međutim nisam bila svjesna da imam i sve potrebne predispozicije. Zahvaljujući mojoj tadašnjoj šefici koja mi je pomogla da to osvijestim, počela sam tražiti što želim te na kraju i uspjela. Druga je bila kada sam osvijestila da želim promijeniti karijeru tj. branšu. Obzirom da sam išla na višu poziciju ponovo se pojavila osobina “studentice” u meni koja je smatrala da sam trebala već proći takav posao da bi ga mogla raditi i presudno je bilo da sama sa sobom porazgovaram. Sigurna sam u svoje znanje i sposobnosti i znam da ću uspjeti.

             4.  S kojim sve izazovima u poslovnom svijetu se susreću žene?

Sve studije, kao i priče ostalih žena svode se na izazove dokazivanja , nesigurnosti i balansiranja. Sheryl Sandberg u svojoj knjizi navela je jedan od izvještaja koji pokazuje da se muškarce promovira na temelju potencijala, a žene na temelju prethodnih iskustava. Nesigurnost koju si same namećemo misleći da smo “dovoljno dobre” tek kada smo “savršene” i godine neravnopravnog odgoja koje nas sprječavaju da se izrazimo kako i kada želimo predstavljaju izazove.  Balansiranje, tj. usklađivanje karijere i obitelji izazov je za većinu žena koje žele graditi karijeru.
Moj najveći izazov je upravo balansiranje.

           5. Nedavno ste sudjelovali na konferenciji “The Art of Feminnine Leadership”. Što mislite o takvim konferencijama?

Poziv na Konferenciju me zapravo iznenadio!U početku nisam bila sigurna u sudjelovanje , ali je Tanja jednim razgovorom razgrnula sve moje sumnje.  Konferencija je na mene ostavila i više nego pozitivan dojam. Izašla sam kroz vrata motivirana, samouvjerena, otvorena i “lakša” za nekoliko “nikada prožvakanih” emocija. Taj sam dan odmah rekla prijateljicama i kolegicama kako moramo češće posjećivati Konferencije i skupove ovog tipa. Mogućnost da otvoreno pričamo o ženskom položaju u poslovnom svijetu te dijelimo iskustvo i savjete neprocjenjiva je. Konferencija je odlična prilika za networking, prilika da čujemo o problemima s kojima se i same susrećemo ali ne pričamo o njima te upijemo savjete drugih koje su spremne podijeliti mudrost i znanje s nama.

              6. Često možemo čuti izreku kako je žena ženi vuk. Koja su Vaša iskustva?

I da i ne. Mislim da to ipak ovisi o pojedincu i ne bih željela generalizirati.  Imala sam iskustva s divnim ženama koje su me pogurale i pomogle mi da osvijestim svoje mogućnosti, a imala sam i ono manje pozitivno iskustvo gdje su žene koje me nisu niti poznavale širile razne glasine kao i one koje me nisu podržavale čim sam se popela koju stepenicu više. Iz ovih negativnih iskustva samo sam izašla još jača iako sam bila vrlo razočarana kada se to dogodilo. Muškarci su spremniji jedni druge podržavati, što na kraju rezultira njihovim networkingom tijekom cijele karijere. U slučaju žena vjerojatnost da ćete s nekim ostati povezani nakon takvog razočaranja je vrlo mala i nažalost već tu „padamo“ na ispitu. Želim ohrabriti druge žene svojim primjerom te pomoći svojim iskustvom i svojim djelima onima koje to žele. Ukoliko uspijem one će činiti to isto za druge i širiti dalje pozitivan primjer…

            7. Što biste savjetovali svim mladim ženama koji su tek na početku svoje karijere.

Učite svaki dan i širite svoje znanje u onome što vas zanima te dozvolite biti mentorirane od kvalitetnih mentora. Budite strpljive jer pred vama je dugačak put. Potrebno je proći dosta operativnog posla kako bi jednom kao liderice znale bolje delegirati zadatke, ali i cijeniti te motivirati podređene. Ne dozvolite da vam se kaže „možda to želiš, ali je to preteško za tebe”. Budite hrabre i spremne baciti se i plivati ćete …