Like

5 grešaka zbog kojih vaša Facebook stranica izgleda neprofesionalno

Želite da vaša Facebook stranica bude uspješna? Znate li da u samo par sekundi korisnici formiraju dojam o njoj kao i vašoj tvrtki? Izbjegnite ovih 5 grešaka i prijeđite na pobjedničku stranu!

Sve veći broj brendova, tvrtki i osoba otvara svoje Facebook stranice u želji da se na što pristupačniji način približe svojim ciljnim skupinama. Pri tome najveću važnost pridaju upravo toj prisutnosti, a ne i kvaliteti, zaboravljajući da loša kvaliteta objava može napraviti više štete nego koristi. Ako nemate dobru strategiju kreiranja sadržaja, bolje da niste prisutni jer kada šaljete loše poruke i gubite postojeće i potencijalne fanove.

 Kada Facebook korisnici posjete vašu stranicu ili im se vaša objava pojavi na newsfeedu, u samo par sekundi procjenjuju njenu kvalitetu i formiraju mišljenje o vama, vašem brendu ili tvrtki. Nerijetko, bez prevelikog oklijevanja, stisnu i gumb Unlike.

Koji su to ključni okidači na kojima gubite fanove?

1. Nerelevantan sadržaj – prodajete kućanske uređaje ciljnoj skupini 40+, a objavljujete fotke s 9gaga? Rekli su vam da trebate biti smiješni i zabavni da biste bili uspješni na društvenim mrežama? Krivo! Vaši fanovi su u potrazi za kvalitetom i relevantnim informacijama koje će olakšati njihovu odluku o kupnji. Najjednostavnija formula uspjeha pri uspješnom kreiranju sadržaja je – što moj kupac  treba i želi vidjeti na mojoj stranici?

2. Uporaba hashtagova –  Koliko god se osjećali cool kad koristite hashtagove u objavama, zapamtite –  njima NIJE mjesto na Facebooku! Za razliku od Twittera i Instagrama gdje oni imaju jasnu svrhu – olakšavaju pretraživanje sadržaja i odlični su za širenje dosega objava, njihovom uporabom na Facebooku pokazujete da o Facebooku ne znate –  ama baš ništa.

3. Cjeloviti URL u tekst objave – Kada pripremate objavu na Facebooku,  nakon što zalijepite URL članka kojeg želite objaviti i Facebook ga učita, slobodno ga izbrišite. Članak će ostati učitan, a vama ostaje prostor da ga uz zanimljiv copy ispromovirate. Ne samo da dugački URL u objavama izgleda neatraktivno, on vašim fanovima poručuje da ne znate kako funkcioniraju objave na Facebooku.

4. Fotografije loše rezolucije – Dobar vizualni sadržaj na društvenim mrežama zlata vrijedi, zato vaš vizual veličine nokta ili rastegnut kao  mokra roba, za fanove je = unlike! Vizualni sadržaj je najvažniji za dobar dojam stoga kada pripremate sadržaj za Facebook stranicu razmislite o angažmanu fotografa ili se poigrajte s kamerom i aplikacijama na vašem pametnom telefonu.

5. Objave dugačkog teksta – Bez obzira što Facebook nije ograničio broj znakova kao Twitter, ne znači da na njemu trebate pisati roman. Zlatno pravilo za Facebook nije 140 znakova, već 80 znakova! Da, dobro ste čuli! Imajte na umu da kada fanovi u vašoj objavi vide See more, oni klikaju na Unlike. Tko ima toliko vremena za čitanje i klikanje?  Ako doista imate važnu vijest s puno teksta, koji bi mogao zanimati vaše fanove objavite ga na web stranici i onda linkajte na nju u okviru objave.

Imajte na umu ovih 5 stvari kada budete pripremali vašu iduću objavu. Možda vam se čine kao sitnice, ali te sitnice mogu biti okidači koji će pokrenuti lavinu selidbe fanova s vaše stranice. 🙂
Za više savjeta i procjenu vaše stranice, javite se na info@shhhefica.com 😉